2020-05-21 11:13:02• hírek • Bede Emőke

Már több mint 1100-an vannak lakhelyi elkülönítésben

A prefektusi hivatal csütörtök délelőtti információ szerint a Szatmár megyei karanténközpontokban jelenleg mintegy 155 fő tartózkodik, otthoni elkülönítés alatt pedig 1158 fő áll.

A prefektúra emellett azt is közölte, hogy jelen pillanatig a szatmári Covid-19 laborban 3340 személy mintáit felhasználva összesen 3471 darab tesztet végeztek el. A betegség Szatmár megyei felbukkanása óta 58 fertőzöttet sikerült azonosítani, akik közül mostanra 42-en meggyógyultak, 8 páciens azonban elhunyt.


Megélénkült forgalom a határátkelőknél

Az idézett forrás szerint szerda reggeltől csütörtök reggelig 1430 személy, köztük 620 tejerfuvarozó lépett be Szatmár megye területére a petei határátkelőn. A hatályos rendeletek értelmében az érkezők közül 663 főnek kellett otthoni elkülönítésbe vonulnia, a többiek, tehát a 147 határ menti ingázó és a kamionsofőrök az egészségügyi vizsgálat után folytathatták útjukat. A csanálosi határátkelőnél egyetlen oolyan személy sem jelentkezett határátkelésre, aki a koronavírus által érintett országok valamelyikéből érkezett volna.


A Nyugat-Európából érkező vagy oda induló tranzitforgalom előtt csütörtök hajnalban megnyitották a román-magyar határ több átkelőjét is. Erről ide kattintva lehet olvasni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: